Hautausmaa


 

 
Moni on tehnyt mökin taakse pienen hautausmaan, johon on ollut tapana haudata lemmikit ja ikkunaan lentäneet linnut sekä auton alle jääneet oravat sun muut. Toisaalta on niitäkin, jotka ovat ilmoittaneet hautaustoimistolle, että heidän tuhkansa pitää sirotella mökin vieressä olevaan metsään, jolloin siitä tulee sitten myös ihmisten hautausmaa. Hautaustoimistolle tällainen on tietysti helpompaa kuin järjestää hautajaiset, joissa arkku lasketaan maan sisään. Tosin näissä käytännöissä on paljon alueellisia eroja, varmaankan hautaustoimisto Vantaa -nimisessä paikassa ei saa läheskään niin paljon tällaisia tilauksia kuin vaikkapa hautaustoimisto jossain syrjäseudulla, missä mökkejäkin on paljon. Hautaustoimisto Vantaalla tietysti kerää asiakkaansa lähialueen kaupunkilaisista.

Länsimaiset hautajaiset, Klassinen antiikki ja Antiikin Kreikka Hautajaiseto (prothesis), johon osallistuivat perheenjäsenet, ja naiset rituaasti repivät hiuksiaan: Antiikin Kreikan hautajaiset ja hautaaminen Kreikan sana funeral - kedeía - johtuu verbi kedomai, mikä tarkoittaa huolehtia, hoitaa joku. Johdannaiset ovat myös kedemón ja kedemonía . Kykladien sivilisaatiosta 3000BC: ssä Hypo-Mycenesi-aikakauteen saakka 1200-1100 eKr. Hautaaminen on keskeinen asia. Kuolleiden paljastuminen, joka ilmestyy noin 11. vuosisadalla eKr., On uusi käytös hautaamisesta ja on luultavasti vaikutusvalta idästä. Siihen saakka, kunnes kristillinen ajanjakso, kun hautaus on jälleen ainoa hautaus käytäntö, Muinaiset kreikkalaiset hautajaiset olivat homerisen aikakauden jälkeen próthesis , ekphorá , hautaaminen ja perídeipnon. Useimmissa tapauksissa tätä prosessia noudatetaan uskollisesti Kreikassa tähän päivään asti.
Próthesis on kuolleen ruumiin kerrostuminen hautajaisperheeseen ja hänen sukulaistensa threnodia. Nykyään ruumis on sijoitettu arkkuun, joka on aina auki kreikkalaisissa hautajaisissa. Tämä osa tapahtuu talossa, jossa vainaja oli asunut. Tärkeä osa kreikkalaista perinnettä on episodium, surulliset kappaleet, joita kuolleen perheen laulaa yhdessä ammattilaisten kanssa (jotka ovat sukupuuttoon kuolleet modernissa ajanjaksossa). Hänen rakkaansa katsoi kuolleen koko yön ennen hautaamista, pakollista rituaalia suosituimmassa ajattelussa, jota pidetään yllä. Ekphorá on kuolleen pysyvien kuolleiden siirtoprosessia asunnostaan kirkkoon, nykyään ja myöhemmin hautaustyöpaikkaan. Kulkue muinaisina aikoina lain mukaan olisi pitänyt kulkea hiljaisesti kaupungin kaduilla. Yleensä tietyt kuolleen suosikkikohteet asetettiin arkkuun, jotta he "menisivät hänen kanssaan." Tietyillä alueilla, myös kolikon, joka maksaa Charonin, joka lautaa kuolleet alamaailmaan, sijoitetaan myös arkkuun. Perheen perheelle annetaan viimeinen suudelma rakastetuille kuolleille ennen kuin arkki on suljettu.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Black River Cottage | blackrivercottag@blackrivercottage.com