Kesämökin rakentaminen


 

 

Löytyikö sopiva tontti ja nyt pitäisi saada kesämökki rakennettua ?
Vaihtoehtoja on monia, vanhan liiton miehet tekevät mökkinsä tietysti pitkästä tavarasta. Se on kuitenkin omakotitalon rakentamiseen verrattuna huomattavasti helpompi projekti, koska mökki ei kuitenkaan ole yhtä haastava rakennuskohde. Paitsi tietysti jos mökistäsi tulee taloakin vaativampi jättihuvila.
Moni talotehdas tarjoaa myös erilaisia kesämökkipaketteja, joilloin rakentaminen on turvallisempaa kun tehdas hoitaa rakennuksen rungon pystytyksen ja katon rakennuksen. Itse voi sitten jatkaa omaan tahtiin ilman tiukkoja aikatauluja kun ei tarvi enää pelätä, että sade kastelisi rakenteet. Sellainen jos pääsee rakennusaikana tapahtumaan niin luultavasti hyvin pian on edessä homeen puhdistus rakenteista. Ja tällainen homepuhdistus on sen hintaluokan projekti että kannattaa kyllä välttää viimeiseen asti eli suojata rakenteet kunnolla rakennusaikana.
Tämä pätee jo perustusvaiheessa eli vaikka perustukset ovatkin koko ikänsä maan sisällä niin ei niitä kannata tekovaiheessa kastella. Tuttu muurari Oulu -seudulta kertoi, että jopa muurausvaiheessa suojaavat aina perustukset pressuilla. Ja jos muurarit Oulussa tekevät noin niin ei se varmaan mahdotonta ole muuallakaan Suomessa.
Tietysti aina voi palkata apuun kaikenlaisia kiinteistöalan ammattilaisia johtamaan ja valvomaan rakennusprojektia, tällöin voi itse keskittyä kaikkeen muuhun ja odottaa vain, että lopuksi joku soittaa ja kertoo, että mökki on valmis. Ja oikein jos haluaa päästä helpolla ja omistaa paksun rahapussin niin toki myös mökin ylläpidon voi ulkoistaa alan ammattilaisille. Eräs tuttu kiinteistönvälittäjä Tampere -suunnalta kertoi että moni kiinteistönvälittäjä Tampereella myy nykyään paljon mökkejä, jotka ovat alusta loppuun teetetty ammattilaisilla eli oman työn osuus on jätetty ihan minimiin. Sinänsä fiksua antaa mökin tekeminen ja sen myyntikin ammattilaisen tehtäväksi. Jos kiinteistönvälittäjää tarvit Tampereen seudulla niin kannattaa katsoa vaikka netistä. Toinen vähän eri alan ammattilainen, isännöitsijä Seinäjoki -nimisessä kaupungissa taas sanoi, että on Seinäjoella törmännyt mökkikompleksiin, jossa on jopa isännöinti hankittu ulkopuolisena palveluna. En sitten tiedä pitääkö ihan paikkaansa, mutta miksei sitä voisi kaikenlaiset kiinteistöhuolto palvelutkin ulkoistaa. Ainakin Turun saaristossa on paljon mökkejä ja varmaan joku yritys, jonka alaa on kiinteistöhuolto Turku -suunnalla, tulisi mielellään hoitamaan kaikenlaiset kiinteistöhuollon tehtävät myös mökille.
Eräs tuttuni omistama kiinteistöalan yritys, jolla on toimitilat Orimattila -nimisessä paikassa, on myös tehnyt kaikenlaista liiketoimintaa toimtilojen lisäksi myös kesämökkien parissa Orimattilan suunnalla. Ja samaa kertoi myös tuo kaveri eli ei ihmiset nykyään itse rakenna edes vapaa-ajan asuntoja. Enemmän keskitytään muuhun elämiseen ja annetaan ammattilaisten hoitaa varsinaiset rakennustyöt ja myöskin projektin johtotehtävät.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2001-2016 Yhteystiedot: Black River Cottage | blackrivercottag@blackrivercottage.com